Hedeflerden bahsediyoruz, ulaşmak istediğimiz yerlerden, yapmak – yaşamak istediklerimizden.. Bişeyleri seçiyoruz aslında böyle yaparak; okumak istediğimiz üniversiteyi, yapmak istediğimiz işi, evlenmek istediğimiz eşi, binmek istediğimiz arabayı, yaşamak istediğimiz evi seçiyoruz.. Seçmek, belki de hayattaki en önemli eylemimiz, kullandığımız en önemli kelime.. İnanın, SİZ ne SEÇerseniz, bu GERÇEKleşiyor… Bakın seçmek ne anlama geliyor:
1. Benzerleri arasında hoşa gideni seçip almak veya yararlanmak için ayırmak,
2. Adaylar arasından birine oy vererek bir göreve getirmek,
3. Üstün, iyi, uygun bularak yeğlemek,
4. Farklı görmek, üstün görmek,
5. Tercihini bir yönde kullanmak,
6. Titiz davranmak, kolay kolay beğenmemek.
Dikkat ettiniz mi, SİZ isteklerinizi, hoşunuza giden şeyleri muhtelif alternatifler arasından seçebilirsiniz, bu yönde tercih kullanabilirsiniz ve de bu seçme gücüne sahipsiniz.
* Hareketsiz bir hayatı ya da aktif / canlı bir hayatı,
* Başarılı olacağınızı düşünmeyi ya da başarının size uğramayacağına inanmayı,
* Eyleme geçmeyi ya da eylemsiz kalmayı,
*Kişisel gelişiminize katkıda bulunacak kitaplar okumayı, eğitimler almayı ya da bunun yerine televizyon seyretmeyi,
* Beyaz atlı prensin sizi atının terkisine atıp götüreceğine inanmayı ya da kötü kalpli cadıyla evlendiğini düşünmeyi seçebilirsiniz.. Görüyorsunuz işte, seçimi yapan SİZsiniz, hayatınızın yönünü seçme gücü sizde..
* Başarı için çalışmayı,
* Sağlıklı bir bedene sahip olmayı,
* Hedeflerinizi başardığınızı imgelemeyi,
* Başka bir şehirde yeni bir işe girmeyi,
* Affetmeyi seçebilirsiniz..
Yalnız dikkat edin, seçimi yapacak olan kişi sizsiniz, bir başkası değil.. Önemli soru da işte tam burda: Seçecek misiniz, bu seçimi gerçekten istiyor musunuz? Olasılıklar alanında çözüm odaklı düşünün ve fırsatları değerlendirin. Neyi seçeceğiniz konusunda net değilseniz önce istemediklerinizi tespit edin:
* Başkası için çalışmak istemiyorum,
* Masraflarım konusunda endişelenmek istemiyorum,
* Hastalanmak istemiyorum.. İstemediklerinizde net olduktan sonra bunlardan hareketle neler istediğinizi belirleyin: * Kendi kendimin patronu olmak istiyorum,
* Bolluk içinde yaşamak istiyorum,
* Sağlıklı olmak istiyorum..
Bundan sonrası ise kolay: Neyi istediğinizi bildikten sonra bütün iş seçime kalıyor. Kendi kendinizin patronu olmak için evden yapabileceğiniz bir işi ya da küçük bir dükkan açmayı seçebilirsiniz. Bolluk içinde yaşamak için gelirinizi artırma yolları aramayı, tasarruflarınızı değerlendirecek bir yatırım uzmanı bulmayı ya da harcama politikanızı gözden geçirmeyi seçebilirsiniz.
Şuna dikkat edin lütfen: Bişeyleri istemek işin başlangıcı, istemek aşamasında takılıp kalmayın. Siz “istiyorum “ dedikçe evren de size “isteyebilirsin, benim için bir sakıncası yok” der. İsteğinizi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenleri yapın, önünüze çıkan alternatifleri değerlendirin.. Evren de bu arada boş durmaz tabii.. Diyelim ki bir ev almak istiyorsunuz, hem ucuz, hem güzel / bakımlı olsun diyorsunuz. Siz bu isteğinizi dile getirdikten sonra eylemsiz kalmayı ya da gazete ilanlarına bakmayı seçebilirsiniz. Evren de önünüze fırsatlar çıkarır; sizin aldığınız gazetede verilmiş uygun bir ev ilanı görürsünüz, annenizin bir arkadaşı evini satmak istiyordur ya da posta kutunuzda bir emlakçı broşürü bulursunuz.. İş bunları değerlendirmeye kalır; ee eyleme geçmiyorsanız da evren n’apsın? 🙂
Hayatınıza bakın ve seçin: Başarıyı, koşulsuz sevgiyi, sağlığı, yeni bir evi.. Cem Yılmaz’ın reklam şarkısı gibi, sky is the limit, hayalleriniz gökyüzüyle sınırlı, seçin… 🙂
Sevgimle kucaklarım.. 🙂