Liste yapmayı, konuları madde madde anlatmayı pek seviyorum. O yüzden “aylık yapılacaklar” yazıları çok hoşuma gidiyor; aklıma geldikçe not ediyorum, vakti gelince yazması kolay geliyor. Buyrun Mayıs listemize:
1. Haftalık menünüzü planlayın ve ona göre alışveriş yapın. Ben mümkün olduğunca Pazar günleri alışveriş yapıp 2-3 günlük yemek pişirmeye çalışıyorum.
2. Kafanızdaki bütün düşünceleri bir kağıda / deftere yazın. Zihniniz dinginleşsin, yazdıklarınızsa zaman içinde çözümlenir nasılsa 🙂
3. Yapılacak işler listenizin bir kalemini yapmadan çizin, bakalım nasıl hissedeceksiniz? Yapmadan çizmenin suçluluğu mu, yoksa yapılmasa da olacak bişeyden kurtulmanın hafifliği mi?
4.”1 dakika kuralı”nı Mutluluk Projesi’nden hatırlayanlarınız vardır. Sadece 1 dakikada yapılabilecek bişeyi hemen yapın, bırakmayın. Böylece 1 dakikalık işler dağ gibi yığılmamış olur..
5. Henüz gruplamadığınız fotoğraflarınızı bir kutuda biriktirin, hiç olmazsa hepsini bir arada tutmuş olursunuz.
6. Anneler Günü hediyenizi son güne bırakmayın.. Anne olmayanları da unutmayın!.. 🙂
7. Sevdiğiniz bir uğraş için haftada hiç olmazsa bikaç saat ayırın.
8. Bir sabah 10 dakikanızı dua / meditasyon / güne başlama seremonisi için ayırın ve yarattığınız farkı farkedin.
9. Durduğunuz her kırmızı ışıkta derin nefesler alıp verin.
10. Ertesi gün için yapılacak işler listenizi akşamdan hazırlayın.
11. Masanızın üstünü ya da 1 çekmecesini temizleyin.
12. Uyumak ve kalkmak için vücudunuzun verdiği işaretlere dikkat edin. Aynı saatte yatıp aynı saatte kalkın.
13. Aynı anda 1 iş yapın.
14. Dans etmek için partiye gitmeyi beklemeyin, bir akşam kendinize dans için 10 dakika verin, nerde mi, oturma odanızda.. 🙂
15. Her ay 1 gününüzü kişisel bakımınız için ayırın. Kadın – erkek farketmez, güzelliğiniz için her ne yapıyorsanız belli bir gününüz olsun. Hamama gitmek ya da saç traşı olmak için..
16. Sık ve farklı yerlerde kullandığınız gereçleriniz varsa bunlardan bikaç tane edinin: Mesela makas.. Set halinde değişik boylarda satılan makaslardan aldık; mutfak, banyo, çalışma odası ve dikiş kutusuna koyduk. Lazım olduğunda hemen elimizin altında oluyor.
17. Abonesi olduğunuz ama okumaya vakit bulamadığınız dergiler varsa aboneliğinizi iptal edin. Hem yığılıp vicdan azabı gibi bir köşede durmazlar, hem de parası cebinize kalır.
18. Kış bittiğine göre kışlıklarınızı elden geçirin ve de geçen kış giymediklerinizi verin.
19. Eşinizle / arkadaşınızla / kardeşinizle aynı kitabı okuyup üzerinde konuşun.
20. Akşam yemeğinde o gün sizi en mutlu eden şeyleri konuşun.
21. 1 hafta boyunca alışveriş listenizde olmayan hiçbirşeyi almayın.
22. Uzun zamandır üzerinde düşündüğünüz kararınızı artık verin.
23. Tek başınıza bir film izleyin.
24. Bir akşam erkenden uyuyun.
25. Mutfak dolap ve çekmecelerinizi düzeltin, temizleyin, birikmiş kavanozları cam kumbaralarına atın.
26. Kuru erzak / hazır gıda / konservelerinizi elden geçirin, son kullanma tarihleri geçenleri atın.
27. Bir öğle yemeğinizi parkta yiyin.
28. Posta kutunuzda birikmiş broşür, el ilanı ve duyuruları elden geçirin; ihtiyacınız olabilecekleri saklayın ya da not edin.
29. Hıdrellezde (5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece) gül ağacına isteklerinizi yazdığınız kağıdı bağlamayı hatırlayın. 4 yıl önce evlilik arifesinde ev almak için benim yazdığım kağıt işte bu!.. Hala o evde oturuyoruz 🙂
İstekleriniz hayırlısıyla OLsun..
Sevgimle kucaklarım.
6 Comments
hıdırellezde yazdığınız istek kağıdınızı okudum.
ama itek kağıdını yazdıktan sonra ne yapıyoruz.
Fatma hanım, ben kağıdı kırmızı bir kesenin içine koyup (bildiğiniz altın konulan kese) gül dalına bağlıyorum, sabah da erkenden alıyorum. Ve de saklıyorum, sonra da defterime yapıştırıyorum :)))
Kimi kağıdı akan suya bırakıyormuş..
Yıllar önce hıdrellezde komuşunun çocuğunun bizde unuttuğu küçücük yeşil renkli bir oyuncak arabayı toprağa gömmüştüm. Ve ertesi yıl hıdrellez gelmeden ilk arabamı aldım, hem de yeşil!.. Üstelik de hayalim beyaz iken.. Kitabımda bunu uzun uzun anlattım hatta… Ama bakın hıdrellez kısmı şimdi aklıma geldi!.. :))
Aslında işin ritüel kısmı size kalmış, önemli olan niyet etmek, inanmak.. Gönlünüzdekiler hayırlısıyla olsun..
sevgilerimle..
Çiğdem hanım
hıdrellez olayına kesinlikle inanıyorum bilmiyorum nasıl adlandırılırsa istemek mi inanmakmı Ne derseniz .Benim Babaannem hıdrellezi çok önemserdi ve bütün ritüelleri yerine getirirdik ben de çok severdim çünkü çocuklara yönelik birsürü kısmı vardı .O akşam önce babaannem önce ev yapardı ve evi yaparken derdi ki Babam için bu çoçuk şöför evin altı garaj olsun garajın üstü bizim olsun der bize buldurtuğu taşlarla evi yapardı ve yıllar sonra garaj üstünde bir evimiz olmuştu 🙂
http://elisifikirler.blogspot.com/2010/05/hidrellez-gununuz-kutlu-olsun.html
Burda geçen sene yazdığım bir yazı var …
bu listeyi yazıp en kısa sürede uygulamaya geçeceğim .
Başak hanım, herşeyin başı niyet etmek ve inanmak.. Ondan sonrası kolay.. 🙂
istekleriniz hayırlısıyla olsun..
sevgilerimle..
Merhaba,
Bu yazilar bana gecmisten birseyler hatirlatti. Gariptir bu Hidirellez hakikaten umutla /ve inancla istendiginde oluyor. Benim de tecrubelerim var yesil araba ve ev icin oldugu gibi. Annem daha genc zamanlarimda birseyi cok istedigimde istegine bu kadar bagli kalma, eger hayirlisiysa olsin de derdi. Herzaman anlamsiz bulmusumdur annemin bu ogudunu. O zaman istememin ne anlami vardi ki yani bence su anlama geliyordu olursa olur olmazsada razi hayirli degilmis der razi olurum ne yapayim di. Ama benim gercekten istediklerim icin bunu hic kabullenemedim ben de annemin ogudunu kendi istek olcumle harmanlayip “Allahim olsun ve de bu hayirli olsun diye dua ettim hep.” Bence iyi de oldu boylesi:)
Yalniz sunun tecrubesini de yasadigimi soylemeden gecemeyecegim, bir Cin atasozu soyle dermis; Bir dilek dilerken ne dilediginize dikkat edin. Kesinlikle katiliyorum.
Sevgiler,
Mehtap
yaaa. “ne dilediğinize dikkat edin, gerçekleşebilir” di mi Mehtapcım? 🙂
ben şöyle diyorum: Hayırlısıysa ve hayırlısıyla olsun.. Yani iyi/ doğru… ise olsun ve olabilecek en iyi şekilde olsun..
ee OLsun o zaman.. :))